Glögisuklaasuukkoset

Glögisuklaasuukkoset

(noin 30 kpl)

noin 30 kpl vaaleasta piparitaikinasta valmistettua pikkuleipää

glögivaahtoon:

1 dl sokeria
0,5 dl glukoosisiirappia
0,25 dl Marli Perinteistä glögitiivistettä (laimentamatonta)
2 kpl kananmunan valkuaista
ripaus suolaa

kuorrutteeseen:

300 g tummaa suklaata
3 rkl rypsiöljyä

Valmista glögivaahto: Kuumenna kattilassa sokeri, glukoosisiirappi, glögitiiviste ja vaniljasokeri 120 °C. Vaahdota kananmunan valkuaiset ja lisää sokeriliemi ohuena nauhana jatkuvasti vatkaten. Vatkaa vielä hetki, jotta vaahto jäähtyy. Lisää lopuksi ripaus suolaa.

Siirrä glögivaahto pursotinpussiin, jossa on muotoilematon tylla. Levitä keksit laakealle vadille, joka mahtuu pakastimeen. Pursota glögivaahtoa kekseille. Nosta vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat kuorrutteen.

Valmista kuorrute: Paloittele suklaa ja laita kuumuutta kestävään kulhoon. Lisää rypsiöljy ja nosta astia poreilevan kattilan päälle. Varo, ettei kiehuva vesi kosketa kulhon pohjaan! Sulata suklaa ja sekoita sileäksi. Ota kuorrutetut keksit pakasteesta ja valuta niille suklaasulaa. Nosta glögisuklaasuukot vielä hetkeksi jääkaappiin asettumaan. Tarjoa glögin kera.


X

Lähetä resepti ystävälle

Ellet ehdi itse valmistaa ystävällesi Marli Glögi -reseptin mukaan jouluista lahjaa, lähetä tämä resepti hänelle sähköpostiin lämpöisenä joulutervehdyksenä.

300 merkkiä jäljellä.